17 Απριλίου, 2007

ΓΙΑ ΌΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΎ - Απρ'03

ΓΙΑ ΌΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΎ

Φλώρινα, Μεγ.Τετάρτη, 23 Απριλίου 2003

Μεγάλη Εβδομάδα, και σε λίγο οι Χριστιανοί ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν την Ανάσταση. Μόνο που για μερικούς η Ανάσταση θα αργήσει πολύ να έρθη Η θρηνώδης Μεγάλη Εβδομάδα θα διαρκέσει για αυτούς πολύ. Κι αυτό γιατί τα δάκρυα για τα παιδιά τους που χάθηκαν άξαφνα και αναίτια στην άσφαλτο είναι πολύ νωπά ακόμη. Δεν χρειάζεται να πει κανείς τίποτε άλλο. Ειπώθηκαν πολλά για αυτήν την τραγωδία που όλοι παρακολουθήσαμε τελευταία τόσο στενά (καλώς ή κακώς)

Πολύ φοβάμαι όμως ότι και άλλες μανούλες θα κλάψουν σύντομα. Και θα είναι προσωπικά υπεύθυνες για τον χαμό των παιδιών τους, αυτές και η απύθμενη ανοησία τους. Γιατί; Για όνομα του Θεού, συμπατριώτες!!!

Βλέπω ακόμα παιδάκια στα μπροστινά καθίσματα των αυτοκινήτων, όρθια, ή ακόμα χειρότερα στην στοργική, πλην φονική αγκαλιά των μανάδων τους.

Για όνομα του Θεού!!! Σκέφτηκαν άραγε οι «γονείς» αυτοί πού θα βρεθεί το κεφαλάκι του αγαπημένου τους παιδιού όταν ανοίξει ο αερόσακος που έχουν μπροστά τους; (και αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και σε μια λακκούβα.) Σκέφτηκαν ποτέ αυτές οι «στοργικές μανάδες», σύγχρονες Μήδειες, πως οι δυο τόνοι που θα ζυγίζει εκείνη την «κακιά στιγμή» το σώμα τους θα μετατρέψουν το αγγελούδι τους σε κιμά; Γιατί «κακιά στιγμή» δεν υπάρχει. Υπάρχουν μόνο άμυαλοι άνθρωποι.

Τους ενημέρωσε κανείς όλους αυτούς; Ας βάλουν και τα όργανα του νόμου το χέρι στην καρδιά και ας απαντήσουν: Πόσες φορές έκοψαν κλήση για παιδάκια στα μπροστινά καθίσματα, και πόσες για «παράνομη στάθμευση» ή για μια τυπολατρική «υπερβολική ταχύτητα»;. Έχουν έστω απευθύνει κάποιες συστάσεις; Δεν ξέρω. Οι κάτοχοι των ΜΜΕ, πόσες φορές προβάλανε αφιλοκερδώς και με ίδια πρωτοβουλία την οδική ασφάλεια; Εμείς οι υπόλοιποι νομοταγείς πολίτες σταματήσαμε ποτέ κανένα αμάξι για να κάνουμε συστάσεις στον οδηγό του, έστω με τίμημα έναν θερμό ρωμαίικο καυγά; Πού είναι οι ευθύνη όλων μας;

Ας σοβαρευτούμε, για όνομα του Θεού. Και ας βάλουμε ένα σύνθημα στην καρδιά μας: «Όχι άλλο αίμα, όχι άλλα δάκρυα, όχι άλλοι θρήνοι. Φτάνει πια!!!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: