04 Αυγούστου, 2008

Η ύστατη παραίτηση.

Ποιος δεν θυμάται την αλήστου μνήμης ατάκα εκείνου του αμίμητου νεαρού σπουργιτιού του Αρκά (ή μήπως ήταν το μοχθηρό ποντικάκι, ο Μοντεχρήστος;) το οποίο περίτρανα διακήρυττε: «ας αφήσουμε τους εγωισμούς και ας ασχοληθούμε και λίγο με τον εαυτό μας!!!»

Φημισμένος βέβαια ο εν λόγω σκιτσογράφος και καταξιωμένος για την μοναδική του ικανότητα να εμφανίζει την γελοιότητα που προκύπτει από τον εμπαιγμό και την διαστροφή της λογικής και της αυτοσυνέπειας των κανόνων της. Το οστεοθραυστικό του χιούμορ εκεί ακριβώς έγκειται.

Προσφάτως έμεινα στήλη άλατος, ακούγοντας κορυφαίο στέλεχος (ίσως και αρχηγική φιγούρα) ιστορικού Ελληνικού κόμματος, εκπροσωπούμενου μάλιστα και στην παρούσα Βουλή, να δηλώνει με τεχνητή παρρησία ενώπιον «συντρόφων», ως άλλος γελοιογραφικός στρουθοειδής χαρακτήρας: «πρέπει να αφήσουμε την ομφαλοσκόπηση και να πιστέψουμε στον εαυτό μας». Ούτε τον Αρκά να είχε για ίματζ-μέικερ!

Την αποπληκτική έκπληξη και την έκρηξη θυμηδίας που μοιραία ακολούθησε, τις διαδέχθηκε η μελαγχολική ερώτηση: Πιάσαμε άραγε πάτο, ή έχει και πιο κάτω ακόμα;

Αφού παραιτηθήκαμε από:

  • Την απαίτηση για Υγεία και Πρόνοια, αφού στην γλυκειά μας Ψωροκώσταινα πρακτικά απαγορεύεται να αρρωστήσεις.
  • Την απαίτηση για Παιδεία, καθώς βιώνουμε την εποχή του θριάμβου της ιδιωτικής (και από ιδίους πόρους αμειβομένης) παιδείας και παρά-παιδείας.
  • Την απαίτηση για Εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια, αφού στην Θράκη οι «φίλοι» μας αλωνίζουν ανενόχλητοι, και αφού δεχόμαστε σχεδόν φοβικά την υβριστική εναντίον μας έπαρση γειτονικών νεοσυσταθέντων τάχα και κρατιδίων
  • Την απαίτηση για Ασφάλεια, αφού κι ο κάθε μπας-κλας κακοποιός του γλυκού νερού μπορεί να αλωνίζει ανενόχλητος, εκτοξεύοντας τους δείκτες της εγκληματικότητας στα ύψη, κι αφού ο κάθε ψυχάκιας βγάζει τα απωθημένα του σκοτώνοντας τον εαυτό του και τους άλλους στην άσφαλτο.
  • Την απαίτηση ακόμα ακόμα και για Εθνική Επιβίωση, καθώς δεχόμαστε αδιάφορα το ότι οι δείκτες γονιμότητας έχουν κρημνιστεί στο 0.8, και άρα σε 7 δεκαετίες θα είμαστε όχι περισσότεροι από 3 εκατομμύρια (απίστευτο;)
  • Την απαίτηση για… κλπ, κλπ, εν γένει για ό,τι χαρακτηρίζει την αξιοπρέπεια μιας σύγχρονης Πολιτείας,

…αφού λοιπόν παραιτηθήκαμε βλακωδώς από όλα αυτά τα αυτονόητα, τώρα καταθέτουμε και την ύστατή μας παραίτηση. Την παραίτηση από την Απλή Κοινή Λογική.

Αγόγγυστα ανεχόμαστε να μας εμπαίζουν και να χλευάζουν την λογική μας. Ανεχόμαστε να μας φέρονται ωσάν να είχαμε IQ βακτηριδίου. Άραγε πιάσαμε πάτο, ή έχει και πιο κάτω;

Ακούς εκεί: «πρέπει να αφήσουμε την ομφαλοσκόπηση, και να πιστέψουμε στον εαυτός μας»

Άραγε έχει και πιο κάτω;

Δεν υπάρχουν σχόλια: